Dronevideo's van The Voice

Written by
Koen Spaansen

Dronevideo's van The Voice

Dronevideo's van The Voice

Intro:

Drone video van The Voice of Holland in de TV Studio's van Hilversum.

Video:

Dit seizoen ben ik de dronepiloot voor "The Voice".

De eerste paar vluchten trilde mijn handen meer als de drone!

Met verschillende minidrones vlieg ik nu ook door de TV Studio's van Hilversum voor het TV Programma The Voice of Holland. Allemaal minidrones waarvan de meeste zo'n 185 gram wegen. Gefilmd met een "Naked GoPro", dit houdt in dat we GoPro's helemaal gestript hebben (eigenlijk alleen de printplaat en de lens gebruiken) en de batterij van de drone gebruiken om zoveel mogelijk gewicht te verliezen.

Verschillende locaties worden voor "The Voice" gebruikt en overal vliegen binnen door de kleinste gaten en soms langs de presentators en door het publiek. Dit was een jaar geleden absoluut nog niet mogelijk, maar door de laatste ontwikkelingen in FPV land valt het nu allemaal op zijn plek. (FPV: Firs Person View waarbij je een bril op hebt en exact ziet wat de drone ziet)

Studio22, de TV studio waar alle afleverignen van The Voice worden opgenomen.
Studio22, de TV studio waar alle afleverignen van The Voice worden opgenomen.

Dronevideo van The Voice in de TV Studio's van Hilversum

De eerste uitzendingen zijn opgenomen, en de beelden zijn spectaculair! Het geeft een extra dimensie aan een TV Programma! De eerste paar vluchten was het flink wennen om dicht langs de presentatoren te vliegen, het zijn beschermde drones.. maar doordat ze juist zo licht zijn, zijn ze juist erg gevoelig voor schade. Het was dus even trillen.. dit keer niet met de drone... maar met mijn handen!

Dronevideo