Dronevideo's van The Voice

Written by
Koen Spaansen

Dronevideo's van The Voice

Dronevideo's van The Voice

Intro:

Drone video van The Voice of Holland in de TV Studio's van Hilversum.

Video:

Dronepiloot voor "The Voice".

De eerste paar vluchten trilden mijn handen meer dan de drone!

Met verschillende minidrones vlieg ik nu ook door de TV Studio's van Hilversum. Dat doe ik ondermeer voor het tv-programma 'The Voice of Holland'. Ik werk met allemaal zelfgebouwde minidrones waarvan de meeste zo'n 185 gram wegen. Gefilmd met een "Naked GoPro", dit houdt in dat we GoPro's helemaal gestript hebben (eigenlijk alleen de printplaat en de lens gebruiken) en de batterij van de drone gebruiken we ook voor de GoPro om licht mogelijk te kunnen vliegen.

The Voice wordt opgenomen op verschillende locaties waaronder DeFabrique in Utrecht en Studio 21 op het Mediapark in Hilversum. Overal vlieg ik  door de kleinste gaten en soms langs de presentatoren en natuurlijk ook door het publiek (toen dat nog kon). Dit was een jaar geleden absoluut nog niet mogelijk, maar door de laatste ontwikkelingen in FPV land valt het nu allemaal op zijn plek. (FPV: First Person View waarbij je een bril op hebt en je exact ziet wat de dronecamera ziet).

Studio22, de TV studio waar alle afleverignen van The Voice worden opgenomen.
Studio22, de TV studio waar alle afleverignen van The Voice worden opgenomen.

Dronevideo van The Voice in de TV Studio's van Hilversum

De eerste uitzendingen zijn opgenomen en uitgezonden en de beelden zijn spectaculair! Het geeft een extra dimensie aan een TV Programma! De eerste paar vluchten was het flink wennen om dicht langs de presentatoren te vliegen, het zijn beschermde drones.. maar doordat ze juist zo licht zijn, zijn ze juist erg gevoelig voor schade. Het was dus even trillen.. Dit keer niet  de drone... maar mijn handen!

Momenteel zijn we bezig met de opnames voor The Voice Kids!

Dronevideo